Een avondje Ajax

Het was gisteren voor mij een dag van doorlopende verwondering, waardoor ik het lastig heb om daar een rode draad in te vinden. Want eigenlijk viel ik voortdurend van de ene in de andere verbazing, een aangename steeds wel te verstaan. Het kader waarbinnen mijn gemoedstoestand in beweging bleef en stoten adrenaline alsmaar voelbaar waren, was mijn aanwezigheid bij de wedstrijd Ajax – AZ in de Amsterdam Arena. Maar een begin maken, is verre van eenvoudig. Moet ik bij het begin beginnen, bij die tienbaans A2 tussen Utrecht en Amsterdam, die je het gevoel geeft dat je als dorpsjongen echt op weg bent naar de grote stad, waarna je je nog in die rol waant en ook zo klein voelt als je je in het station Bijlmer Arena bevindt? Of is het de wederopstanding van Theo Janssen, die zijn linkerbeen weer echt mocht laten spreken en dus man of the match werd? Aanleidingen en aanknopingspunten genoeg. Neem alleen al het eclatante debuut van de invallende Ajax – keeper Jasper Cillessen die enkele miraculeuze reddingen verrichtte. En vergeet niet de snelheid en effectiviteit waarmee 50.000 toeschouwers na afloop van de wedstrijd naar huis konden keren, met als mooi voorbeeld onze thuiskomst exact drie kwartier na hetfluitsignaal van arbiter Kuipers, die overigens niet een van zijn sterkste avonden beleefde. Een attractie op zich zijn de legio eet – en snacktenten rond de Arena die zich voor en na de wedstrijd met duizenden en duizenden hongerigen druk beklant weten.

Te ongelooflijk voor woorden zijn de rijen wachtenden daarvoor die zelfs minuten van de wedstrijd laten lopen omwille van hun broodje bal of de frikandel. Waarmee volgordes in behoeften voor mij raadselachtig en onverklaarbaar worden. Zijn dit bijeen genomen al ruimschoots voldoende ingrediënten voor een mooi avondje Ajax, een paar uurtjes lekker uit, de koek blijkt dan nog lang niet op als voorafgaand aan het hoofdgerecht ook nog een E – juniortje zijn kunsten mag vertonen en kans ziet om voor een vol stadion op de middenstip de bal 350 keer hoog te houden, wat een absoluut record blijkt te zijn. Lijkt dit bijeengenomen al meer dan toereikend voor enkele uren amusement, de wedstrijd waar alles om draaide en die de aanleiding vormde tot al deze aangename bijzaken, was een waarachtig spektakelstuk waarvoor je ogen te kort kwam. Een foutenfestival, schoten tegen paal en lat, gele en rode kaarten zonder dat er gemeen werd gespeeld en bovendien doelpunten die eerlijk verdeeld werden met als resultaat bij het laatste fluitsignaal een gelijkspel, waar iedereen zich mee verzoende blijkens de gemoedelijke sfeer in de metro en op de stations. Waardoor je, hoewel op zo grote afstand daarvan woonachtig, bijna ernaar uitkijkt om weer zo’n vermakelijk avondje Ajax mee te kunnen maken.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een avondje Ajax

  1. Laurent zegt:

    Hoe krijg jij het voor elkaar om in drie kwartier van Amsterdam naar Schimmert te rijden??? Dat wordt rijbewijs inleveren hoor.

  2. Mack zegt:

    Dat “man of the match” vind ik wel zulke onzin. Uitgeroepen door de stadionspeaker. PSV loopt zo wel weer in. Tot nu toe lijkt jouw voorspelling niet erg nauwkeurig te zijn. Maar dat is met voetbal he? Niemand kan het voorspellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s