Te gek voor woorden (97)

Driemaal nieuws uit landen die gerust aangemerkt mogen worden als gebieden waar de mogelijkheden onbegrensd blijken. Wat zijn bevestiging vindt in het volgende curieuze nieuws uit respektievelijk China, de Verenigde Staten en Rusland:

In China is een man gearresteerd omdat hij in 1983 een vrouwelijke collega had omhelsd zonder haar instemming. Dit meldden staatsmedia in de Volksrepubliek. De ouders van de vrouw hadden destijds aangifte gedaan. Het OM stelde de man daarop in staat van beschuldiging wegens ‘vandalisme’, een vergrijp waar toen nog maximaal de doodstraf op stond. China voerde in de jaren 80 een streng beleid tegen ”immoreel gedrag”. De vandalismeparagraaf werd in 1997 geschrapt. De dader vluchtte destijds meer dan 1000 kilometer. Nu de politie hem eindelijk heeft opgespoord, blijkt dat de man inmiddels met het ‘slachtoffer’ is getrouwd. Het stel heeft twee zoons en een dochter. De politie probeert het OM te overtuigen van strafvervolging af te zien omdat de vrouw bang is dat haar man wordt veroordeeld.

Een Amerikaanse vrouw is bevallen vlak na deelname aan een marathon. Tijdens de wedstrijd namen haar weeën steeds meer toe. Amber Miller liep in Chicago in totaal ruim 42 kilometer. De arts van de zwangere Miller gaf voorafgaand aan de marathon toestemming om mee te doen. Op het moment van de race was de vrouw al bijna 39 weken zwanger. Baby June werd later geboren in het ziekenhuis. Ze woog bij haar geboorte ruim 3 kilo en 368 gram. Naar verluidt verkeren moeder en kind in goede gezondheid. Jaren geleden bleek uit onderzoek dat door lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap de kans op een succesvolle zwangerschap toeneemt. Dat werd geconcludeerd uit het feit dat de bloeddruk van sportende zwangere vrouwen afneemt.

De regio Kemerovo in het zuiden van Siberië erkent het bestaan van het beroemde bergwezen de Yeti, ook wel bekend als de Verschrikkelijke Sneeuwman. Volgens de lokale autoriteiten is er ”onweerlegbaar bewijs” dat de Yeti de bergen bevolkt. Dat bewijs is gevonden tijdens een expeditie. Zo zijn er voetafdrukken en zijn vermoedelijke bed gevonden. De verzamelde gegevens worden geanalyseerd in een speciaal laboratorium. Vaak wordt de Yeti gezien als een aapachtig wezen dat in de Himalaya woont. Nu zou het wezen ook buiten de Himalaya leven. Kemerovo, ten oosten van Novosibirsk, probeert toerisme te ontwikkelen in de regio, waarbij de pijlen al een aantal jaar op de Yeti gericht zijn. Naar aanleiding van de nieuwste vondsten denkt de regio na over de instelling van een speciaal onderzoekscentrum om de Yeti te bestuderen. Verder wordt nagedacht over een wetenschappelijk tijdschrift over de Sneeuwman.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Te gek voor woorden (97)

  1. Mack zegt:

    Ik geloof ook wel in die Yeti. In Amerika heb je zijn tegenhanger, bigfoot. Daar zijn bewegende beelden van, maar dat is duidelijk iemand in een apenpak.

  2. Sjoerd zegt:

    Volgens mij bestaat dat beest helemaal niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s