Vreselijke PvdA – vrouwen

Misschien had ik met dit logje moeten wachten tot een van mijn vaste respondenten, Frankie, weer boven water is. Aan de andere kant brandt het in mijn vingers en moet ik het echt kwijt. Want ik begin steeds meer genoeg te krijgen van een bepaald type vrouwen in de politiek dat daar kennelijk niet uit te roeien is. En wat hen helemaal onverteerbaar maakt, is dat ze kennelijk het meest welig mogen tieren binnen de Partij van de Arbeid. Het is een bepaald soort dat een gemeenschappelijk kenmerk heeft dat ik niet weet te benoemen, maar dat me een grote afkeer bezorgt, nog meer omdat ze op een onnaspeurlijke manier ook nog touwtjes in handen krijgen zonder dat ze zichtbaar meer talent voor het politiek bedrijf hebben dan die vrouwelijke kollega’s die het nooit verder brengen dan de achterbanken van hun fractie. Wat hebben Lilian Ploumen, Tineke Netelenbos, Sharon Dijksma, Guusje ter Horst en Gerdi Verbeet, om maar eens een paar van die vreselijke PvdA – vrouwen te noemen, nu eigenlijk wel, wat bijvoorbeeld Roos Vermey, Pauline Smeets, Mei Li Vos en Attje Kuiken zouden missen?

Wat maakt de eersten succesvol waar de anderen het toch met een nagenoeg anonieme rol in de Tweede Kamer moeten doen? Want zou er zoveel verschil in talent zijn dat dit een uitdrukking vindt in zo’n verschil in politiek gewicht? Het lijkt onwaarschijnlijk. Er moet iets anders aan de hand zijn dat ik slechts kan veronderstellen en eigenlijk nauwelijks kan duiden. Wat ik in elk geval weet dat is dat die eersten mij een gruwel zijn in tegenstelling tot die vier andere PvdA-sters. En dat dit dan zou komen omdat die laatsten met hun nederigheid die typische vrouwelijke rol vervullen in het machowereldje dat het politieke bedrijf is, klopt wat mij betreft van geen enkele kant omdat andere partijen en andere vrouwelijke politici het tegendeel laten zien en tonen dat het ook anders kan, namelijk dat je met dominantie niet hoeft te irriteren. Denk alleen maar aan Neelie Kroes. Maar misschien is er iemand die wel die verklaring heeft en die snapt wat nu precies zoveel van die succesvolle PvdA – vrouwen diskwalificeert, waardoor ze mij op de zenuwen werken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Vreselijke PvdA – vrouwen

 1. Sjoerd zegt:

  Ik heb geen antwoord voor je, wellicht dat het juist daardoor zo slecht gaat met de PvdA wat gelukkig al lang niet meer mijn partij is.

 2. mack zegt:

  Ik ook niet maar ik wil Hedy d’Ancona nomineren.

  En namens het CDA natuurlijk Hanja Maij-Weggen.

  En mevrouw Nepperus van de VVD.

  En zo heb je ze overal wel.

 3. Laurent zegt:

  Waar de PvdA vooral goed in is, is het naar voren schuiven van vrouwen waarvan je je afvraagt waarom ze naar voren geschoven worden, omdat van uitzonderlijke capaciteiten bij hen geen sprake lijkt te zijn.

 4. Ximaar zegt:

  Dit verhaal had er anders uit gezien als je de hoogste vrouw binnen de PvdA-fractie Albayrak erbij had gezet. Ik vind haar zeer goed en volgens mij heeft ze terecht de meeste voorkeurstemmen gekregen op de parteilijder na. Komt goed over en luistert goed.

  Aan de andere kant Ploumen was maar partijvoorzitter en elke partij schijnt daar weinig kwalitiet in te steken. Die rode dominese van het CDA is ook lachen. Vaak zijn die mensen compleet onzichtbaar en compleet onbekend.

  Je rijtje was sterker geworden als je ook Hamer had genoemd, maar die is al flink door de mand en in de partij naar beneden gevallen. Zij was duidelijk op een Melkert-manier omhoog gedreven. En bij Melkert vroeg ik me ook af wat ie daar deed.

  Mei Li Vos vind ik wel aardig, maar die heeft last van het Wouter Bosprobleem. Een te felle indringende blik. En helaas levert dat verkeerde effecten op. Best jammer dat uiteindelijk je uiterlijk op zo’n manier tegen te kan werken.

  Voor de rest denk ik dat elke partij er last van heeft en ook mannen en vrouwen. Je positie wordt bepaalt door kennis van zaken, ervaringen, senioriteit, wat je zelf wilt en vooral hoe je in de media overkomt. Bij de PvdA is het daarbij belangrijk of je een grote rol binnen het FNV hebt gespeeld. Je moet echt niet opkijken als Jongerius zomaar Cohen gaat opvolgen en daarbij dus Albayrak naar plaats 3 duwt. (Plaats 2 is dan een man omdat ook dat om-en-om moet.)

  O ja en dat Mei Li Vos ooit de FNV bestreden heeft met haar eigen vakbondje scoort ook niet echt. 🙂

 5. Laurent zegt:

  @Ximaar: nou, dat zou blunder nummer zoveel zijn, als Jongerius Cohen gaat opvolgen. Ze hebben veel betere voor die rol, denk ik. Maar scherpe observatie!

 6. fien zegt:

  Ik denk haar op hun tanden.
  En volkomen minachting wat mannen van hun vinden. Dus een echt mannenstandpunt.

 7. Laurent zegt:

  @Fien: mja, ik weet het niet. Ien Dales vond ik wèl goed bijvoorbeeld, en die had ook haar op d’r tanden. Er ís inderdaad iets met de vrouwen die Rob noemt…

 8. Nanos zegt:

  Ik vind Mei Li Vos anders ook behoorlijk irritant.
  En wat te zeggen van mevrouw Peijs (andere club ja), of Sybilla Dekker, en net zo goed van een hele reeks mannen.

 9. Frankie zegt:

  Ze lijken op mannen. Zo krijg je een leuk inkijkje in mijn visie op en gevoel bij de meeste mannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s