Te gek voor woorden (96)

Hoewel nu ook weer niet zo curieus in vergelijking met al het nieuws dat hier op zaterdag onder het hoofd ‘Te gek voor woorden’ gewoonlijk wordt geplaatst, zijn de volgende drie berichten uit Groningen, Kragujevac en Japan toch opmerkelijk genoeg om aan de vergetelheid ontrukt te worden en deze week hun plaatsje hier op te eisen:

Een 55-jarige man uit Groningen die met een kinderwagen een wandeling maakte over het Damsterdiep in de stad, werd dinsdag bijna geraakt door een gebraden kip die uit de lucht kwam vallen. Het dier plofte pal naast de kinderwagen op de stoep, meldde de politie woensdag.Na enig speurwerk kwamen agenten erachter dat een 20-jarige bewoner van een studentenhuis de kip uit baldadigheid uit het raam had gegooid. Volgens de politie kan de man rekenen op een forse geldboete.

Een 55-jarige huisarts in de Servische plaats Kragujevac heeft voor een van zijn patiënten binnen 2 maanden 533 recepten uitgeschreven. Daarmee haalde de ‘zieke’ ongeveer 1000 doosjes met tabletten op. Dat meldden Servische media zaterdag. Hoewel de patiënt meestal naar dezelfde staatsapotheek ging, sloeg niemand alarm. De man gaf de doosjes aan de arts, die ze vervolgens verkocht. Het Servische gezondheidssysteem geldt als een van de corruptste ter wereld.

Hij ziet eruit als een kappersstoel, maar een Japanse robot kan heel precies uw haren wassen. Het apparaat kan zelfs verzorgsters vervangen die in verpleeghuizen voor ouderen en gehandicapten zorgen, belooft fabrikant Panasonic. ”We gebruiken robothand-technologie en 24 robotvingers. Zo kan de robot het haar wassen zoals menselijke handen doen, zodat mensen een beter leven krijgen”, zei ontwikklaar Tohru Nakamura. De persoon moet achterover leunen in de kappersstoel, waarna de machine in 3 minuten het haar behandelt met shampoo en de hoofdhuid masseert. Conditioner gebruiken en droogföhnen kan in 5 minuten. Panasonic wil de machine volgend jaar verkopen aan verpleeghuizen en ziekenhuizen. Volgens het bedrijf is dat een groeiende markt dankzij de steeds ouder wordende bevolking.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Te gek voor woorden (96)

  1. Laurent zegt:

    Ik vind in het geval van die gebraden kip het meest verbijsterende feit nog dat de politie daarbij betrokken is geweest. Vooral als je weet dat ze soms niet eens direct komen opdraven na een inbraak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s