De PVV en het buitenland

Met zijn opmerking dat de buitenlandse politiek voor Wilders en zijn PVV begint en eindigt bij de stad Antwerpen en de staat Israël, had Mark Rutte natuurlijk het grootste gelijk van de wereld. Want het is gewoon waar dat het vizier van die partij en zijn leider zich exclusief richt op Nederland en haar belang en daarmee elk vergezicht op de wereld rondom ons bij voorbaat mist. Met die ene grote uitzondering die dan ook meteen allerlei vragen oproept, bijvoorbeeld waar haar stellingname in het Israëlisch – Palestijns konflikt op is gebaseerd. Toch niet op kennis van historische feiten noch op een besef van gewenste verhoudingen ter plaatse tussen de twistende partijen laat staan dat van enig gevoel voor rechtvaardigheid bij de PVV kan worden gesproken. Want hoe bestaat men het dan in die kringen om doodleuk te verklaren dat de Palestijnen al hun staat hebben, namelijk Jordanië? Zoals de Westelijke Jordaanoever, Judea en Samaria, gezien oud-testamentische teksten toe behoort te vallen aan de staat Israël en alle claims van kolonisten gewoon legitiem zijn en deze daar voluit nederzettingen mogen bouwen. Waarmee alle historische feiten van de twintigste eeuw in een enkele zucht door Wilders en de zijnen opzij worden gezet als ze al niet worden genegeerd.

Tegelijk worden alle moties, besluiten en initiatieven die onder de vlag van de VN werden genomen, van tafel geveegd of terzijde gelegd omdat ze niet terzake doen dan wel niet in het straatje van de PVV passen. Zo wordt dus door die partij buitenlandse politiek bedreven. Als een kip zonder kop of met de kop in het zand, als het ware op de loop voor de werkelijkheid die onontkoombaar is. Bijna in een vlucht vooruit, maar wel het onheil tegemoet, die zo onbegrijpelijk stom en buiten elke werkelijkheid is dat je als toeschouwer en buitenstaander geneigd bent om er meer van te denken of erachter te zoeken. Want wie is er zo blind om tegen de wind in te gaan behangen? Wat drijft mensen tot zulke zotternij? Dan moet er wel geld in het geding zijn, veel geld, het grote geld dat Wilders toucheert van de Joodse lobby, waarmee hij zijn partij draaiende kan houden. Voor wat hoort immers wat. Het zou het ontbreken van een PVV-organisatie verklaren alsmede zijn vele reizen naar de VS, terwijl het mij tegelijk dat sterke gevoel geeft dat er ook wel eens een complottheorie kan zijn die hout snijdt, die meer dan waarschijnlijk kan zijn. Hoe vallen anders die curieuze ideeën te verklaren en nog meer de hardnekkigheid en luidruchtigheid waarmee ze worden uitgedragen?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De PVV en het buitenland

 1. Sjoerd zegt:

  Ik maak me niet meer druk om blonde Greet…

 2. Mack zegt:

  Het is jammer dat mensen tegenwoordig niet meer gewoon kunnen zijn wie ze zijn. Overal wordt wat achter gezocht. De complottheorie ligt op de loer. Ik maak me er ook schuldig aan. Ja, wat kan het belang van Geert zijn, zijn eigen leven op te offeren voor een hoger doel? Want zijn leven offert hij op, dat kunnen we toch wel stellen? Is het ideologie of is het geld?

  Ik zat dit vanmiddag in de auto ook te denken: De PVV krijgt geld uit Amerika. Duistere zaakjes. Waarom hebben we eigenlijk geen inzicht in de boekhouding van de PVV, zodat we het zeker weten? Trouwens, wat interesseert mij het. Laat hem lekker roepen, die Geert, die alles zeker weet.

 3. Het anti-islamisme van Geert Wilders stoelt op zijn ‘Groot-Israel’ zionisme.

  Zie voor evt. gewenste toelichting mijn blog van 25 augustus 2007:
  http://jjwvanwaning.wordpress.com/2007/08/25/de-zionistische-groot-israel-lobby-in-nederland-een-noodzakelijke-inventarisatie/

  Maar niet alleen door zijn invloed steunt ons kabinet het zionistisch beleid van Israel. Een evenwichtige concept-verklaring van de EU m.b.t. de Palestijnse aanvraag tot lidmaatschap van de VN, is door onze minister van BUZA Uri Rosenthal getorpedeerd. Hij wilde zelfs de verwijzing naar een twee-staten oplossing geschrapt zien.

  Zie SpiegelOnline International van 29 sept.:

  http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,788835,00.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s