Te gek voor woorden (95)

Aan bizar nieuws gelukkig weer geen gebrek de afgelopen week. Een man die zich doodeet, een alarm tegen herrijzenis en een handboek “sneeuwpoppen maken” zijn de ingrediënten die vandaag tot verbazing moeten leiden.

Een 77 – jarige man in Oekraïne is gestorven kort nadat hij tot winnaar was uitgeroepen van een eetwedstrijd in Tokmak. De man had 10 vareniki, gevulde broodbolletjes, opgegeten in dertig seconden. Als winnaar kreeg hij een liter zure room. Kort na de wedstrijd raakte hij onwel en stierf, wisten lokale sites te melden.Vareniki zijn een delicatesse in Oekraïne.

De gemeenteraad van de stad Malatya in het oosten van Turkije heeft een nieuw mortuarium laten bouwen waar een alarm afgaat indien ‘overledenen’ opstaan. In de koelruimte zijn apparaten aangebracht die de geringste bewegingen kunnen signaleren van patiënten die door artsen dood zijn verklaard, maar die dat niet blijken te zijn. Wat in de recente geschiedenis van de stad een paar keer is gebeurd en tot grote ontzetting heeft geleid.

De Amerikaanse uitvinder Ignacio Marc Asperas heeft patent gekregen op een naar eigen zeggen door hem bedachte manier van sneeuwpop bouwen. Asperas schreef een document van 25 pagina’s waarin hij zijn techniek uitgebreid toelicht. Het rollen van de sneeuwbal en het maken van armen en schouders wordt met tekeningen uitgelegd. Asperas, afkomstig uit Melville, New York, paste de technieken vijf jaar geleden voor het eerst toe. Zijn favoriete truc is het lange eind van een schop gebruiken als hefboom als de sneeuwbal te groot wordt om zelf voort te duwen. “Als je net zoals ik er van houdt sneeuwpoppen te maken, dan wil je ze zo groot mogelijk”, zegt Asperas. “Je hebt allen niet altijd iemand met wie je samen kunt bouwen. En het is moeilijk om een grote sneeuwpop in je eentje te bouwen.” De Amerikaan zegt dat het bouwen van een goede sneeuwpop afhankelijk is van verschillende factoren. De hoeveelheid sneeuw die beschikbaar is, de manier waarop de verschillende bollen op elkaar worden gezet en de positionering op de grond. Asperas is uiterst serieus over zijn zaak. Hij zegt dat hij met zijn techniek elke keer een perfecte, symmetrische sneeuwpop probeert te maken.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Te gek voor woorden (95)

  1. Sjoerd zegt:

    Goh, ik kan niet wachten op een lading sneeuw in mijn tuin…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s