The voice of Holland

Ik ben mij er goed van bewust dat ik nu mijn woorden zou moeten gaan wegen, erop zou moeten passen. Want elitair, arrogant, een betweter word je al heel snel gevonden als je niet braaf in de rij meeloopt en het waagt om wat miljoenen mooi en prachtig vinden, als shit te bestempelen, als gemakzuchtig volksvermaak weg te zetten. En toch doe ik dat, houd ik mijn kaken niet op elkaar als aan mij gevraagd wordt wat ik van ‘The voice of Holland’ vind. Want dat vind ik het dus precies. Niets anders dan plat amusement dat weer eens is geproduceerd in de pretfabriek van John de Mol, met geen andere doelstelling dan om veel, heel veel kijkers te trekken, omdat dan lekker dure zendtijd verkocht kan worden voor zoveel mogelijk commercials. Daar gaat het toch alleen om. Dat klust de Mol in elkaar om zo de RTL’s en SBS’en van deze wereld te gerieven. En dat moet vooral niet te moeilijk en ingewikkeld zijn, wil een miljoenenpubliek aan de buis gekluisterd blijven. Dat vraagt immers om op haar wenken bediend te worden, wat zoveel betekent dat het de tijd om moet krijgen en vooral niks aan de kop wil hebben. Daarop wordt dus met ‘The voice of Holland’ rechtstreeks ingespeeld. Met aan alle kanten kassa.

Voor de stations die het uitzenden en dus bakken aan zendtijd voor commercials kunnen slijten, terwijl de Mol zijn verzinsel al voor goed geld hier in Nederland uitprobeert om het daarna, ontdaan van schoonheidsfouten, verder over de hele wereld lekker te verkopen. Het kijkerspubliek is daarentegen niets meer dan de parameter aan de hand waarvan het succes van zo’n programma voor deze heren te meten is. Het staat of zit aan de kant en mag zich vergapen aan en zich amuseren, want zich vereenzelvigen met die mensen, die amateurs die barsten van de ambities en zich zo gemakkelijk voor het karretje van een producent als de Mol laten spannen, die het dus verder geen ene cent kost. Achter de schermen en buiten het zicht lacht hij zich rot om al die miljoenen die de kassa bij hem laten rinkelen, maar niet in de gaten hebben dat ze in feite worden verneukt. Want wie is uiteindelijk de grote winnaar gebleken van de eerste editie van ‘The voice of Holland’? Precies. John de Mol himself. En zeker niet die getatoeëerde clown, die gelauwerd werd als een groots talent, maar die zes maanden later alweer hoog en breed vergeten is. Wat laat zien hoeveel die hele poppenkast, die ‘The voice of Holland met al haar lawaai is, precies voorstelt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op The voice of Holland

 1. Wat waar is, is dat John de Mol de duivel is. Daarnaast klopt het dat je niets hoeft te verwachten van winnaars van dergelijke programma’s. Ben Saunders, Boris Titulaer, twee superartiesten maar je zult als je wat wilt bereiken het op eigen kracht moeten doen. (zie M. Borsato, die zijn succes echt niet aan de soundmixshow te danken heeft) Maar verder is het een geweldig programma, het niveau ligt erg hoog, en de juryleden zijn uiterst kundig, sympathiek en grappig.

 2. Frankie zegt:

  Ach ja. Er is altijd baas boven baas. Fans van Emily Kaitz en Frank Zappa vinden waar jij graag naar luistert weer goedkope bagger voor een inferieure massa.

 3. Mack zegt:

  Ik ken zo’n Zappa fan, en uiteraard beschuldig ik die ervan dat hij die muziek helemaal niet mooi vindt, maar die uitsluitend heeft om zich een superieur imago aan te meten en zich te kunnen onderscheiden van de commerciële amoeben, terwijl hij eigenlijk het liefst Dries Roelvink zou luisteren.

  • Frankie zegt:

   Dries Roelvink, Dries Roelvink… Noooooit van gehoord. Wacht, ik doe een onderzoek.

   Nouhouou, da’s lang geen beroerde muziek! Rob zal het ook wel mooi vinden!

 4. Laurent zegt:

  Die juryleden hebben vaak ook weer belangen in bepaalde platenmaatschappijen, en de kandidaten moeten dan ook braaf nummers van hún maatschappijen zingen, willen ze verder komen, heb ik eens gehoord.
  Ik vind Ben Saunders er ook niet uitzien, maar de man kan wel zingen.

 5. Sjoerd zegt:

  Goh, ben ik blij dat ik zelden of nooit TV kijk…

 6. uitwijkpost zegt:

  Dit en vele vrijwel identieke bagger. Musicals, competities op allerlei gebied, zoektocht naar dit en naar dat. Allemaal bagger! Geen hol aan, je bent het al vergeten voor de tv weer uitstaat, tenzij je je wild hebt geërgerd. Zonde van tv tijd. Er wordt alleen tv gemaakt voor de sjonnies en anitas

 7. uitwijkpost zegt:

  Van mij mag er best bagger op tv komen als er ook maar goede, informatieve, wetenschappelijke programma’s zijn. Voor elck wat wilsch! Nu vind je alleen op NG en Canvas wel ’s wat goeds waar ik de tv voor aan wil zetten.

 8. Margo zegt:

  Sta ik weer onder Uitwijkpost! Dat komt zo: als ik via de iPhone lees en reageer maak ik gebruik van de mobiele versie van een weblog, daar is geen mogelijkheid te switchen van identiteit. En zie ik ook niet hoe ik ingelogd sta. Dus moet ik van de mobiele versie overschakelen naar de internetversie.. Dus het is niet om het een of ander, maar per ongeluk, per abuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s