Te gek voor woorden (94)

Ook de afgelopen week, welke een week was als andere weken, heeft vanzelfsprekend weer curieus nieuws opgeleverd. Met als plaatsen van herkomst van de volgende opvallende berichten het Oost-Duitse Apolda, het Oost-Franse Bruyères en het Saoedi-Arabische Damman. Lees en wees opnieuw verwonderd:

Een proefrit met een nieuwe auto is een Duitse vrouw vrijdag duur komen te staan. Ze richtte een ravage aan toen ze wegreed bij de dealer. De schade bedraagt meer dan 100.000 euro, aldus de politie van het Oost-Duitse Apolda. De 77-jarige dame schampte bij het wegrijden een geparkeerde auto. Van schrik verloor ze de controle over haar voertuig. Ze reed over de stoep en door een heg terug het terrein van de autodealer op. Daar ramde ze een poort en raasde ze door de showroom. Door de tegenovergelegen glazen wand reed de vrouw naar buiten. Tegen een daar geparkeerde auto kwam het op hol geslagen voertuig tot stilstand. De bestuurster en de andere mensen bij de dealer zijn met de schrik vrij gekomen.

Martine Courtois heeft haar in 1949 overleden opa Pierre Barotte nooit gekend en was dan ook stomverbaasd toen de belastingdienst liet weten dat er nog een rekening van 13 euro van hem openstaat. Courtois, inwoonster van het Oost-Franse Bruyères, moet die belasting op een stuk grond betalen. Voor 17 oktober moet het bedrag op de rekening van de belastingdienst staan, aldus Franse media dinsdag. Courtois stelt dat ze nooit eerder een rekening voor haar opa van de belastingdienst heeft gekregen. Ze vraagt zich af waarom ze nu opeens 13 euro moet betalen. Een woordvoerder van de belastingdienst spreekt ”van een volstrekt normale gang van zaken”. ”Als een belasting door rente en boetes voor te laat betalen boven 12 euro komt, moet er worden betaald”, aldus de zegsman van de fiscus.

Extra betalen als je je bord niet leeg eet: een restaurant in Saudie Arabië wil hiermee voorkomen dat klanten meer eten bestellen dan ze op kunnen. “Er zijn veel mensen die hier komen eten en grote porties bestellen om indruk te maken op de vriendenkring waarmee ze zich hebben omringd”, zegt restauranteigenaar Fahad Al Anezi Hij hoopt dat mensen dankzij de boete niet meer zoveel bestellen. Het eten dat overblijft zorgt voor extra afval en daar wil de restauranteigenaar in de stad Damman van af. Hoe meer eten er overblijft, hoe hoger de boete. Wat er met het extra geld gedaan wordt, is niet bekend. Wel zegt Anezi dat er positief op het initiatief wordt gereageerd.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Te gek voor woorden (94)

 1. Frankie zegt:

  Vrouwen kunnen niet goed rijden omdat zij de auto minder hard nodig hebben voor allerlei avonturen buiten de deur. Het pleit alleen maar voor ze.

 2. Sjoerd zegt:

  Ik ben het met de laatste eens. Eten wat je besteld… tenzij het niet te vr… is.

 3. Rob Alberts zegt:

  Vreemd genoeg zijn dit de berichten die mij zijn bij gebleven.
  Het Haagse gekrakeel gaat meerendeels aan mij voorbij.

  Vriendelijke zondaggroet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s