68 Jaarringen

Het is een wat onwezenlijke dag vandaag. Niet zozeer omdat ik vandaag 68 jaarringen mag tellen. En ook niet omdat ik elk jaar op 22 september merk voor hoeveel mensen die dag ook hun verjaardag is, hoewel ik eigenlijk niet anders gewend ben. Want wie kan het mij nazeggen dat hij of zij op de Lagere School tegelijk met drie klasgenoten jarig was? Gedeelde vreugd was toen dus zelfs meer dan dubbele vreugd. Nee, aan de wetenschap van die collectieve pret ligt het dus niet dat het vandaag toch weer een andere dag dan alle andere dagen is geworden en dat zelfs alle 67 voorgaande verjaardagen in bijzonderheid werden overtroffen.

Om de enkele reden dat wij een deel van deze dag hebben doorgebracht in het Dagcentrum van het Orbis Medisch Centrum in Sittard, waar mijn vrouw de in verband met haar ziekte nodige medicaties moest krijgen toegediend. Hoewel dat dus nooit door mij was voorzien en uiteraard ook niet was gewenst, had ik er geen enkel probleem mee om daar ook mijn verjaardag te vieren. Het leek namelijk toch zoveel als een geschenk dat wij daar nog samen konden en mochten zijn, zoals die bijzondere gelegenheid voor ons een aanleiding en reden te meer was om voluit te gaan voor nog een aantal jaren met zijn tweeën, voor 69, 70, 71 jaarringen en hopenlijk nog veel meer.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op 68 Jaarringen

 1. Laurent zegt:

  Gefeliciteerd!

 2. Rob Alberts zegt:

  Gefeliciteerd!
  En sterkte met de gezondheid van je vrouw.
  Vriendelijke groet

 3. Frankie zegt:

  Door je feestje te verplaatsen ontloop je wel mooi de visite. Handigerd.

 4. Sjoerd zegt:

  Het is je van harte gegund. Nog vele jaren erbij, samen met je vrouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s