Beelden van India

Op 21 augustus – er was nog niets aan de hand met en bij webstreepjelog – schreef ik een logje dat min of meer diende als vooraankondiging van het beeldverslag dat onze oudste dochter Joyce van haar zeilreis bij en rond Spitsbergen had gemaakt en dat ik in drieluiken gedurende ruim twee achtereenvolgende weken wilde publiceren. En passant refereerde ik eraan dat Edith, onze middelste dochter, op dat moment bezig was met een reis van vijf weken kris kras door India. Tegelijk meldde ik dat ik voorzag dat zij ook met een lading aan foto’s zou terugkeren. Welke verwachting zij ruimschoots heeft waargemaakt en zelfs heeft overtroffen omdat zij niet alleen van de gebruikelijke toeristische attrakties opnames heeft gemaakt, maar ook vaker van situaties en omstandigheden die een ander India laten zien dan welke wij als stereotypisch op ons netvlies hebben staan.

Waarbij het bijvoorbeeld al heeft geholpen dat zij haar reis midden in het regenseizoen maakte met als gevolg dat de toch al niet zo aantrekkelijke werkelijkheid van India zich nog minder flatteus toonde. Zoals al gezegd is zij van hot naar haar door India getrokken met een nadruk op het Noordelijk deel en haar heilige plaatsen gedurende de eerste weken, terwijl de laatste tien tot veertien dagen grotendeels werden doorgebracht in de zuidelijke deelstaat Kerala. De komende vier tot vijf weken zal ik dagelijks steeds drie foto’s plaatsen, die een weergave zullen zijn van het India zoals Edith (foto) dat zag. Waar mogelijk en nodig zal kort wat verklarende tekst worden toegevoegd, met name om de locatie te verduidelijken waar de betreffende opnames gemaakt zijn. Maar veel beelden zullen beslist voor zichzelf spreken.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Beelden van India

 1. Frankie zegt:

  Mij maakt het niet uit dat ik zelden reis. Maar wel dat anderen dat wel doen. Als ze foto’s hebben vooral. Knap he vind ik wel mensen die overal heendurven. Ik word al nerveus als ik naar Zevenaar moet.

 2. Sjoerd zegt:

  Voor mij hoeven de verre reizen niet. Ik vind het aapjes kijken. Kijken naar het leed en de armoede van anderen. Na ooit een reis naar Djerba te hebben gemaakt, schaam ik me voor de ‘rijke’ westerlingen.

 3. mack zegt:

  Ik wacht af. Lijkt me mooi, die foto’s.

 4. mack zegt:

  ♪Hoera, vandaag ben je jarig, gefeliceerd!♪

 5. mack zegt:

  Nee, gefeliciteerd natuurlijk! En veel goed nieuws over de gezondheid van je vrouw, want daar zul je het meest op zitten te wachten, denk ik.

 6. uitwijkpost zegt:

  Is iedereen in blogland vandaag of gisteren jarig? Aline, Mack en Rob ook. Rob gefeliciteerd!
  Mocht Edith toevallig (!) in India waslijntjes hebben gefitografeerd … http://www.waslijntjes.knegjes.eu als ik het goed heb onthouden.

 7. Margo zegt:

  Laatste poging, en nu ook maar onder de juiste naam.
  http://waslijntjes.knegjes.eu/
  Sorry voor dit gespam.

 8. Frankie zegt:

  @ Margo / wasbeheerder / Breyhuys Margeaux / givamo / uitwijkpost

  Ha ha ha ha ha!!

  @ Rob

 9. math zegt:

  Rob proficiat en nog goeie jaren voor jou en Nelly,
  groet vanuit hmbrg en tt vr tw wkn.
  c&m

 10. robschimmert zegt:

  @ Allen:
  Dank, dank, dank voor jullie felicitaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s