Mijn winterbanden

Ik zal er wel mee voor de fanfare uit lopen. Maar ik wilde gewoon alle gezwets erover voor zijn, niet direkt betrokken raken bij die onvermijdelijke discussies die je weer te wachten staan op verjaardagen en feestjes in oktober en november. Natuurlijk ben ik er te vroeg mee en is het nog lang geen winter, hebben we nog een maand of twee te gaan voordat het zover is. Bovendien blijft het voor mij de vraag of wij ze in onze laffe zeeklimaat überhaupt nodig hebben. Mij ontgaat in elk geval de noodzaak ervan. Echter, de druk vanuit mijn direkte omgeving wordt door het oplaaiend debat over de vermeende noodzaak ervan alsmaar groter. Reden waarom ik toch maar overstag ben gegaan en vandaag opdracht heb gegeven om winterbanden te monteren op onze auto, waarbij ik voor mijzelf als meest geldige argument heb opgevoerd dat je als automobilist in Duitsland de wettelijke plicht hebt om bij gladheid op winterbanden te rijden. En omdat wij vlakbij de grens wonen en soms wel eens naar Aken willen gaan, was deze concessie voor mij al stukken minder lastig te doen.

Het akkoord met mijzelf en mijn aanvankelijk ingenomen standpunt bereikte ik helemaal toen ik mij er bewust van werd dat de wegen in de Ardennen, waar wij ook graag vertoeven, in de winter lastig berijdbaar zijn. Waardoor ik dus argumenten genoeg had om uit praktische overwegingen op mijn standpunt terug te komen. Wat niet wegneemt dat ik die winterbanden voor de rest in Nederland gewoon flauwekul vind, ook omdat de winters met de opwarming van de aarde alleen maar zachter en natter worden en wij tot voor kort het hele jaar door op hetzelfde type banden reden. Maar die voors en tegens heb ik nu dus achter mij gelaten zonder dat ik ze ben vergeten. Want paraat heb ik ze nog wel voor die feestelijke gelegenheden in de komende twee maanden als het voor mij tijdens de bekende debatten heerlijk hinken op twee gedachten wordt, als ik alle kanten op kan. Met het besluit van vandaag heb ik het gelijk namelijk altijd aan mijn zijde…….

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Mijn winterbanden

 1. Rob Alberts zegt:

  Een beetje vroeg voor winterbanden lijkt mij? Op mijn fiets glibber ik straks wel weer verder. Alleen maar een beetje lucht vrijlaten.
  Regenachtige zomergroet

 2. mack zegt:

  Ja, als je ze straks echt nodig hebt zijn ze versleten. Overigens, je argument van wettelijke plicht slaat nergens op. In Duitsland geldt er geen wettelijke plicht voor winterbanden en zeker niet voor buitenlanders. Maar als je regelmatig in de Ardennen rijdt, vind ik dat wel een goed argument.

  Voor de rest zijn alle argumenten voor winterbanden in Nederland verzonnen door de winterbandenmaffia. Je hebt ze echt niet nodig. Normale banden met goed profiel volstaan hier.

  • robschimmert zegt:

   Wettelijke plicht is inderdaad te kort door de bocht. Maar het is wel zo dat als je in Duitsland bij en door gladheid en winterweer schade bij derden veroorzaakt, dat je dan zwaar in de prijzen hangt als je niet op winterbanden blijkt te hebben gereden. En wat de kans op slijtage betreft. Die lijkt me in ons geval vrij gering omdat we niet zo gek veel kilometers maken en bovendien niet de aanvechting hebben om ons als coureurs op de weg te gedragen die anderen er zo nodig uit moeten remmen.

   • mack zegt:

    Winterbanden zijn op de drie dagen dat je er in Nederland voordeel van hebt, beter. Maar hoe ze het weer voor elkaar hebben gekregen half Nederland winterbanden aan te praten, het is me een raadsel. Waarschijnlijk is het ook een soort van statussymbool?

 3. mack zegt:

  En aangepast rijgedrag natuurlijk. Dat is nog wel het belangrijkst.

 4. Sjoerd zegt:

  Haha, na de aansluiting van de voetbalzender, nu de winterbanden…
  Je doet wel erg veel concessies de laatste tijd…

 5. Frankie zegt:

  Het is toch wat met die winterbanden.

 6. robschimmert zegt:

  En wat die bodywarmer betreft. Die hangt glansrijk buiten mijn zicht en zo moet het ook blijven.

 7. Frankie zegt:

  Misschien wil de dochter van Mack jouw bodywarmer wel customizen. Ik heb gehoord dat zij zeer creatief is met het opleuken van textiel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s