Mijn bodywarmer

Een bodywarmer. Ik heb er ook een. Want als je als man de zestig gepasseerd bent, schijn je zo’n ding te moeten hebben. Hij zou zo handig zijn. Je kunt er immers alles in kwijt, met vooral dat borstzakje waarin vulpotloden, ballpoints en andere pennen zo’n praktisch plaatsje kunnen krijgen. Als je rechts bent, heb je ze zo met een kruislingse beweging te pakken. Nou wil alleen het toeval dat ik linkshandig ben en daardoor altijd zo’n dwaze draai met mijn pols en mijn onderarm moet maken. Waarmee ik al meteen een eerste bezwaar heb genoemd van dat kledingstuk dat de naam bodywarmer heeft en dat vooral gedragen zou moeten worden in de herfst en in de lente, als het net wel en net niet te koud of te warm is om een jas al of niet te dragen. Zoiets van tussen servet en tafellaken, van haast wel en toch niet. Waardoor ik eigenlijk niet weet wat ik er mee aan moet en wanneer ik hem zou kunnen dragen. Met als gevolg dat hij zich nog altijd op de plek bevindt waar hij op een kwade dag kwam te hangen, nu toch al weer een jaar of zeven geleden omdat mijn vrouw toen vond dat het mij zo vlot en zo modisch zou staan.

En het ziet er dus niet naar uit dat hij daar ooit vandaan zal komen. Allereerst vanwege alle praktische bezwaren en de voortdurende twijfel bij mij over het moment om het wel of niet te gaan dragen. Verder vind ik het een weinig flatteus geval waarin ik mij al helemaal niet op mijn gemak voel, terwijl het dat wel zou moeten dienen als ik mijn vrouw destijds had mogen geloven. Maar wat mij nog het meest erin tegenstaat, is dat die bodywarmer zo langzamerhand net als de rode pantalon de status heeft gekregen van seniorenuniform. Wat op zich nog geen bezwaar hoeft te zijn, echter wel de omstandigheid dat ik hem praktisch altijd gedragen zie worden door leeftijdgenoten, kleurloze mannen, bijna grijze muizen die met hun bodywarmer als symbool van hun moderniteit achter hun vrouwen aan schuifelen, die, alsof de duvel ermee speelt, meestal zo’n tijdloze broek aan hebben die hen dat gevoel van de eeuwige jeugd moet geven. Waarmee ik me heel lastig kan vereenzelvigen en mij al helemaal niet in dat beeld vind passen. Dan maar een beetje kouder of een stukje warmer om me in elk geval met mijzelf op mijn gemak te blijven voelen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Mijn bodywarmer

 1. mack zegt:

  Rob, ik zeg dit soort dingen niet gauw, maar voor een man een bodywarmer is verschrikkelijk! Dat moet je echt niet doen. Ook jij hebt je grenzen en je trots! Hooguit als er een levensbedreigende situatie onstaat door plotseling invallende poollucht, dan kun je hem dragen als reddingsvest. Maar verder zeg, hoe kom je op het idee!

 2. Sjoerd zegt:

  Die dingen zijn echt helemaal uit…

 3. Frankie zegt:

  Jazzliefhebbers dragen bodywarmers en roken pijp. Punt.

 4. natuurfreak zegt:

  Wandelaars dragen hem ook.Er zitten hele hippe en praktische modellen tussen in sportwinkels.Ik voel me geen grijze muis en draag hem ook bij het wandelen.Ze bestaan er ook in alle kleuren en verschillende stoffen.Ik vind het een praktisch ding.

 5. Nanos zegt:

  Een RODE pantalon, een rode broek dus? En die is bijna uniform? Ik zal toch eens beter opletten.
  En wat is dan een tijdloze broek, zoals al die vrouwen dat dragen? Dat wil ik dan nu wel weten, Rob!

  • robschimmert zegt:

   Een 70 – plus broek, bruin met vouw en net boven de enkels, En wat betreft de rode pantalon of broek. Die zul je ‘bijna standaard’ gedragen zien worden door die heren met een bovengemiddeld pensioen die zo graag (zouden willen) golfen. Kortom, generalisaties zat. En als het moet, heb ik er best nog een paar in petto…….

 6. Frankie zegt:

  … en die pijp halen ze dan te voorschijn uit het borstzakje van de bodywarmer. In de binnenzak van de bodywarmer zit een baaltje zoetige pijptabak, alsmede een doosje extra lange lucifers.

  Overigens kan ik nu ineens de rode broeken van mijn laatste mislukte verkering plaatsen. Jemig, wat was die verkering mislukt zeg.

 7. Horze zegt:

  Rob,

  Jonge meiden lopen ook in een bodywarmer hoor. En er zijn ook genoeg heren onder de 60 die een bodywarmer dragen. šŸ™‚

  Als je nog een bijdetijdse bodywarmer nodig hebt?

 8. Frankie zegt:

  Rob! Rob! Je hebt spam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s