Gewoon in Geleen

Ik betrap mij er regelmatig op dat ik het op mijn weblog altijd over iets wil laten gaan. Wat ik schrijf, moet per se hout snijden, inhoud hebben. Enige ernst en ook nog wat ambitie hebben daarbij de overhand. Gaat het niet over mijzelf en mijn leven, dan komen toch wel de BN’ers aan bod of aangelegenheden die aktueel zijn en daardoor zo pakbaar en herkenbaar dat mijn bezoekers en lezers met gemak aan kunnen haken als ze dat zouden willen. Highlights passeren hier de revue dan wel wordt er een mening over gegeven. Wat in feite slechts de top van de ijsberg is, het zichtbare deel ervan, de spraakmakende zaken. En dat betekent tegelijk dat zo ongeveer 90 tot 95% van wat er dagelijks zoal gebeurt, aan ons oog onttrokken blijft omdat dat allemaal rimpelloos verloopt, dus nooit de status van nieuwsfeit zal halen omdat het zo gewoon is, normaal, niets om van in beweging te komen.

Oninteressant, middle of the road en weinig aantrekkelijk maar daarom voor mij nu eens een reden te meer om na te gaan hoe die normaliteit, dat gangetje waarop alles gaat, precies oogt en wat voor een mensen daaraan vorm geven. Wat ligt er dan meer voor de hand om op een doorsnee dinsdag naar het hart van Geleen te gaan om te kijken wat daar tussen 12.00 uur en 13.00 uur zo al passeert en nog meer om te zien welke mensen daar zijn om de dagelijkse gang van zaken er plaats te laten vinden. Want Geleen is immers zo ontzettend gewoon. En wat blijkt uit de volgende beelden daarvan? Dat het bijna niet gewoner kan dan in Geleen en dat de normaliteit die daar heerst, zo 1-op-1 moet passen op eenzelfde werkelijkheid in bijvoorbeeld Oss, Vlaardingen, Zwolle of Winterswijk of daarmee volledig uitwisselbaar is. Waarmee voor mij voor eens en voor altijd het alledaagse in beeld is gebracht dat dus scherp kontrasteert met leven in de brouwerij, met haar dikke vijf procenten die het zout in de pap zijn en de media vullen.

 

 

 

 

 

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Gewoon in Geleen

 1. Sjoerd zegt:

  Wat heet alledaags. Het is maar waar men tevreden mee is. Een tevreden mens is een gelukkig mens. Van verre reizen, een grote auto, veel geld op de bank, extreme sports en ga zo maar door, wordt je echt niet gelukkiger. Gezondheid is in dat opzicht veel belangrijker…

 2. Frankie zegt:

  Buitengewoon, dat is het, zo gewoon als dit is!
  Hilarisch!! Meer van dit a.u.b.

 3. Frankie zegt:

  Ik lig nog steeds in een deuk. Knap zoals er hier met de pet (=heel gewoon) naar is gegooid.

 4. Laurent zegt:

  Geleen….ooit ging ik daar naar de lagere en middelbare school. Vooral die middelbare school bereidde mij voor op de dodelijke gewoonheid van alledag, waar ik later gelukkig wel enigszins aan ontsnapt ben, voor bepaalde jaren uit mijn leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s