De liefde van Camiel

Het nieuws sloeg gisteren toch half en half in als een bom. In Valkenburg vielen de bladeren plotseling sneller van de bomen. Want waar zou het verdriet om het einde van zijn liefde groter geweest kunnen zijn dan in zijn geboorteplaats? Mocht moeder Natuur misschien ook een traantje laten juist in zijn habitat waar hij om de hoek bij de pap en bij Hotel Juliana nog altijd zijn weekendonderkomen had om daar met zijn liefste van zijn vrije dagen te genieten en pogingen te doen om een keurig Rooms gezin te stichten? Waarna uiteraard weer de politiek zou wenken als hij het volmaakte christen-democratisch profiel had gerealiseerd. Het plannetje van ozze Camiel deugde van alle kanten en klopte als een bus. Bovendien had hij volledig voldaan aan de verlangens van zijn Hongaarse schoonheid die ook wel eens aan de beurt wilde komen en dus nu een jaar terug de druk stevig op haar en onze Minister van Verkeer en Waterstaat opvoerde.

En wel zodanig dat hij de politiek de politiek liet, zichtbaar tegen zijn zin omdat hij de kansen daar voor zich voor het oprapen wist. En hoe dat hem in de kouwe kleren is gaan zitten, wordt nu zijn verkering op niets uitgelopen is, nu hij de zak heeft gekregen en weer vrijgezel is geworden, wel heel erg duidelijk als we nog eens terugkijken naar zijn optreden op het roemruchte CDA – congres begin oktober in de Arnhemse Rijnhal. Dan zie je een man in crisis, die overspannen is en op de rand van de ineenstorting bungelt, dus zich wel zo moest laten gaan en eigenlijk meer solliciteert naar een gedwongen opname dan dat hij zijn plek verdient in de direktie van de KLM. Wat nu zoveel maanden later evenzeer een twijfelachtig verhaal lijkt omdat besloten is om de aktiviteiten van zijn divisie op korte termijn op een laag pitje te zetten. Waarmee ozze Camiel weer op weg is naar af en hij heeft ondervonden dat liefde veel meer kapot maakte dan hem lief zal zijn geweest.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De liefde van Camiel

  1. Sjoerd zegt:

    Ik had bijna geschreven dat iedereen krijgt wat hij verdiend… Maar dat baantje gun ik hem niet

  2. mack zegt:

    Henk van de Tillaard.

  3. Laurent zegt:

    Na dat optreden op dat congres kan die man zich toch niet meer in het openbaar vertonen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s