Gezwicht

Ik ben gezwicht. Ik ben uiteindelijk toch door de knieën gegaan en heb het met mijzelf op een akkoordje gegooid. Bepaalde principes en standpunten van mij bleken per saldo niet zo sterk dat ik ze nog lang overeind kon houden. Want ondanks de wetenschap dat het Nederlandse competitievoetbal niet al te veel voorstelt – het is volgens de zogenaamde kenners dan ook de Mickey Mouse-competitie – heb ik mij geabonneerd op Eredivisie Live waardoor ik voor 16,95 euro per maand iedere wedstrijd in de Nederlandse Eredivisie 90 minuten lang kan volgen. Wat dus niet gaat gebeuren, ook al zou dat fysiek en technisch mogelijk zijn. Want gekke Henkie heet ik dus niet, omdat ik namelijk nog wel zo wijs ben om met verstand een gedegen selectie te maken die er voor zal zorgen dat ik waar voor mijn geld zal ontvangen. Met komend weekend al meteen de mogelijkheid om naar de topper PSV – Ajax te kijken. Wat volgens mijn verwachtingen de eerste zal zijn in een reeks van ontmoetingen die door de bank genomen aantrekkelijk moeten kunnen zijn.

Waarbij in mijn berekeningen de meest vooraanstaande clubs als Ajax, PSV, FC Twente, AZ, Feyenoord, Groningen, Heerenveen en Roda JC zijn betrokken. Daaruit ontstaat namelijk een reeks van wedstrijden die in beginsel het aanzien waard moeten zijn, genoeg spanning te bieden hebben om mij het gevoel te geven dat ik boter bij de vis heb ontvangen en mijn geld niet heb weggegooid. En mocht het na een reeks van maanden toch een teleurstelling blijken, dan heb ik nog altijd de mogelijkheid om mijn abonnement met een termijn van een maand op te zeggen. Waardoor je aan eventuele ellende niet langer vast hoeft te zitten dan strikt noodzakelijk en ook goed voor je is. Het betekent al met al dat ik met ingang van heden behoor tot die groep van 600.000 die in de val van betaaltelevisie is getrapt, dat fenomeen waar ik ooit zo op heb afgegeven en dat ik uitsluitend kon en wilde zien als geldklopperij. Welnu, ook bij mij bleek het vlees zwak en de geest gewillig, dus mijn principes te koop. Waarvan dus graag akte, omdat het het sprekend bewijs ervan is dat ik ook maar een mens ben….

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Gezwicht

 1. Frans54 zegt:

  Ik zal mij nooit en te nimmer op zoiets abonneren.

  Wat overigens meer zegt over mijn afkeer van/desinteresse in voetbal dan over mijn principes waar het om betaaltelevisie gaat.

 2. RadaR zegt:

  Voor wat het waard is: dat “zwichten” zou ik me maar niet al te zwaar aantrekken. Wanneer je als mens van deze tijd je uurtjes TV moet consumeren dan kun je dat beter doen via PSV – Ajax, Twente -AZ etc. dan de rest wat er in aanbod is op die buis. Zelf [ook ooit de grote mond “nooit abonnee-TV”] heb ik me vanaf de start van dit seizoen ook aan E-live overgegeven. Het vervelende toeval wil, dat sinds ik live kijk ADO er weinig van bakt. 🙂

 3. mack zegt:

  Dit vind ik ernstig, dat zwichten. Het maakt mij bang. Bang dat de mogelijkheid er kennelijk toch is, al had je iets voor onmogelijk gehouden. Dus bijvoorbeeld dat ik met een gloeiende pook gefolterd zou worden en dat ik dan zal zwichten om in een VW te gaan rijden. Ik noem maar iets extreems.

  Overigens weet ik precies hoe dit soort dingen gaat. Jouw vrouw heeft je uiteindelijk doen zwichten door te zeggen dat als jij dit graag wilt, dat je het gewoon moet doen.

 4. Sjoerd zegt:

  Aan mijn lijf geen polonaise… Maar dat is makkelijk gezegd, ik ben geen voetballiefhebber.

 5. Frankie zegt:

  Is toch hartstikke lekker om af en toe iets aan gruzelementen te gooien? En of dat nou een ruit, een mingvaas of principes zijn, dat maakt op zich niet zoveel uit.

 6. bespiegelaar zegt:

  Zondagavond 7 uur met het bord op schoot en ton egbers en consorte, hun best te zien doen met een aantrekkelijk aanbod aan hoogte en dieptepunten wat het voetbal betreft, is voor jou dus niet voldoende gebleken. Maar het moet worden gezegd, eé’n van je respondenten vermeldde het reeds er is inderdaad schuldiger vermaak denkbaar op de nederlandse treurbuis. Daarom geniet ervan en niet vergeten om op gezette tijden naar rtl7 sport te kijken alwaar het voetbal uit en te na met de nodige kennis van zaken= waar ook jij je nu kunt gaan scharen=, wordt beschouwd..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s